
Efectele pe termen scurt - pentru care mulţi utilizatori consideră consumul de marijuana ca fiind o experienţă plăcută - sunt: relaxare; reducerea stresului; intensificarea senzaţiilor de gust, miros, văz şi auz; creşterea creativităţii; diminuarea durerilor (ex.: migrene, crampe); reducerea senzaţiei de greaţă; creşterea poftei de mâncare; euforie; lipsă de inhibiţii şi locvacitate; senzaţia că timpul s-a "dilatat" (că trece greu).
Dintre efectele considerate neplăcute, cele mai frecvente sunt: greaţa (mai ales dacă marijuana este luată în combinaţie cu alcool sau alte droguri cu efect stimulant); gură uscată; iritarea ochilor (roşeaţă); migrenă; lipsă de coordonare în mişcări şi lipsa echilibrului; tuse slabă şi frecventă.
Efecte fiziologice şi psihologice pe termen lung.
Consumul îndelungat de marijuana are adesea efecte psihologice şi fiziologic


Lumea, in general, stie foarte putine despre marijuana. Mai mult decat atat, se incearca o minimalizare a pericolelor cauzate de acest drog. In general, se trece cu vederea peste pericolul real reprezentat de acest drog: lumea si mai ales tinerii spun adesea: “Eh, marijuana, asta e nimic fata de heroina! Ia, hai sa luam si noi o tigara, ca e aproape inofensiva”. Nimic mai eronat. Substanta activa THC din marijuana este una dintre substantele care declanseaza in organism, la nivelul celulei, apoptoza sau, popular spus, programul de autodistrugere a celulei.
2 comentarii:
hmh!
ai fumat vreodata?!
Trimiteți un comentariu